To by tohle rendez-vous mělo nečekanou dohru a v ložnici by to rozhodně nebylo. Jak se říká, lehce na jazyku, lehce u srdce – máme pro vás recepty na večeři venku, které jsou opojně chutné, báječně nízkosacharidové, a navíc je připravíte raz dva. Jsou hand-made i hand-eat, takže není třeba brát ani nádobí, ani příbor. Stačí jen pusa, ruce… a zbytek je na vás.
Low Carb Pizza
- 200 g polotučného tvarohu
- 2 vejce
- 60 g mandlové (nebo kokosové) mouky
- 2 polévkové lžíce psyllia
- rajčatový protlak
- 100 g šunky
- 100 g pršutu
- strouhaný eidam
- olivy
- několik cherry rajčátek
- mozzarella
- sůl, pepř, bazalka
Postup:
Smíchejte tvaroh, vejce, mouku a psyllium. Vzniklou hmotu vytvarujte na pečicí papír do tvaru pizzy. Potřete rajčatovým protlakem, opepřete, osolte, navrch položte uzeniny, pokrájenou mozzarellu, olivy a pár cherry rajčátek. Nakonec posypte strouhaným eidamem a listy bazalky. Pečte zhruba 30–35 min. na 180 stupňů.
Slaný cuketový koláč
- 500 g cukety
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 6 vajec
- 2 polévkové lžíce psyllia
- sušená rajčata
- sůl, pepř
Postup:
Na sucho osmahněte nakrájenou slaninu do křupava. Křupavé kousky slaniny vyndejte a ve výpeku osmažte najemno nakrájenou cibulku. Nastrouhanou cuketu včetně slupky nechte vypotit v sítku spolu se lžičkou soli a po několika minutách zbavte vody (vyždímejte).
Všechny ingredience smíchejte dohromady, dejte na pečicí papír a nechte péct dozlatova cca 20–30 min. na 180 stupňů.
„Pokud vyrážíte v pracovní den, můžete si recepty klidně připravit už den předem, a dokonce oba v troubě naráz. Chutnají jak teplé, tak studené. Stačí vám tři krabičky: Do jedné pizza, do druhé cuketový koláč a do třetí doporučuji nakrájet čerstvou zeleninu. Recepty jsou navíc nízkosacharidové, čeká vás úžasný chuťový a zdravý zážitek, a navíc se nemusíte bát, že vám bude po této večeři těžko,“ říká výživová specialistka Iris Mango, která pro nás recepty připravila.
Vyzkoušejte také naše tipy na rychlá a zdravá jídla pro práci z domova.